-Denne setningen er her kun så vi kan si vi har en grønn profil på nettsiden vår

Søk i artikler

Kan insekter bli overvektige?

Har du noen gang sett et tjukt insekt? Er det slik at de ikke legger på seg slik som oss mennesker?

De fleste insekter, har i motsetning til et menneske, skjelettet sitt på utsiden av kroppen. Dette heter så fint et "eksoskjelett". Eksoskjeletter har sine ulemper da det kommer til å lagre fett. Vi mennesker kan legge på oss fordi huden vår er elastisk og strekker seg når vi blir tjukke. Eksoskjelettet hos insekter har ikke denne muligheten, så insektene kan fysisk ikke legge på seg.

Insekter har en sensor som sender et signal til hjernen da de kommer i fare for å legge på seg. Dette gjør at insektene ikke ønsker å spise før kroppsvekten igjen har kommet ned på et akseptabelt nivå. Forskere har prøvd å deaktivere denne sensoren. Det som da skjer er at insektet spiser, og spiser, og spiser til trykket blir for stort og det spjærer fra innsiden.

Unntaket er noen insekter som ikke har et slikt eksoskjelett. For eksempel larver. Her har insektet en mekanisme som øker forbrenningen ved behov, uten at insektet trenger å løfte en finger. Forskere jobber nå med å finne ut hvordan insektet klarer å gjøre dette. Hvis man finner denne hemmeligheten, kunne man laget verdens beste slankekur.

Lik oss på Facebook