Søk i artikler

Hvilke spesifikasjoner har et menneske?

Hvilke spesifikasjoner i form av ytelse har et menneske?

Vi har nå tatt utgangspunkt i en middels godt trent mann i 30 årene.

For å starte med kroppen. En godt trent kropp yter ca. 0,1 hestekrefter. Dette gjør at vi kan løpe opp mot 40 km i timen. 40 km i timen er en hastighet vi kommer opp i, fra null, på fem sekunder.

Så til hjernen. Hjernen er vanskelig å sammenligne med måleenheter vi bruker. Hjernen jobber ikke, som en datamaskin, men 1 og 0, sann eller usann. Hjernen jobber med å sende ut elektriske impulser og kjemiske reaksjoner. Dette sagt, regner vi med at hjernen yter følgende:

Hjernen har en teoretisk maksimum lagringskapasitet på 100 000 GB. Korttidshukommelsen derimot, kan bare inneholde ca. 7 enheter. Hjernen har 100 milliarder nevroner. Til sammenligning, har en ny prosessor 230 millioner transistorer. Det høres ut som vi ikke er Så mye smartere enn en datamaskin, men det er her den geniale informasjonsbehandlingen kommer inn. Hjernen lagrer og prosesserer informasjon over hverandre, samtidig. En datamaskin, lagrer ingenting over hverandre og kan kun gjøre en operasjon av gangen. De som har greie på det, mener vi ligger 100 år ifra å være i nærheten av å lage en datamaskin som konkurrerer med hjernen. Optimistene derimot, mener dette vil skje i løpet av 30 år.

Øynene våre er på 136 megapixler og har en oppdateringshastighet på 10 - 80 bilder pr sekund. Alt utfra hvor mye lys og bevegelse det er. I mørket kan man faktisk noen ganger se, at ting "hakker" litt om det kommer en plutselig bevegelse, dette fordi vi har liten oppdateringshastighet når det er mørkt.

Hørselen vår hører lyder fra 20Hz opp til 20 000Hz. Dette er noe bedre enn hva en vanlig høyttaler klarer. Stemmen vår klarer 125 dB. Vi snakker også fra 300Hz og opp til 3500Hz.

Lik oss på Facebook