Søk i artikler

Hvorfor er amerikanske støvsugere så annerledes fra europeiske?

Amerikanerne sverger til disse store støvsugerne med motor og alt festet på skaftet. Hvorfor?

Europa

I Europa gikk disse store klumpete støvsugerne ut av salg for omlag 20 år siden. Det er, så vidt vi har funnet, kun et merke igjen som faktisk selger disse i Europa. Nemlig Hoover Floormate. Disse er ikke akkurat et stykke ingeniørkunst. De er store å tunge. Man må faktisk "bære" støvsugeren rundt hvor hen man skal støvsuge i stedet for å trille den etter seg. Munnstykket blir så stort at man er nødt til å ommøblere hele huset hver gang man skal støvsuge og selv da kommer man dårlig til. Ikke rart dem ikke fikk solgt disse lengre i Europa.

USA

Men dette forklarer enda mindre om hvorfor faktisk disse selges i USA. Vi har vært på telefon med noen store støvsugerprodusenter som Miele og Bosch. Ingen av dem klarte å gi noe særlig bedre forklaring enn at amerikanerne faktisk ligger noen tiår bak oss når det kommer til husholdningsartikler. USA er nå i en slags overgangsfase mot de nye støvsugerne, nettopp der vi var for godt over 20 år siden.

Vi tror denne forklaringen er veldig god. De henger etter på flere ting også. Amerikanerne snakker jo fortsatt om "pagers" eller "personsøkere" og jeg fant kassetter i platebutikken da jeg var der for noen år siden. Så at de henger noen år etter, tror jeg i mange tilfeller kan være helt korrekt.

Så har det nok noe med livsstilen å gjøre også. I USA er alt på en måte større en i Europa. Eller, ikke på en måte, ting er større i USA. Menneskene, bilene, veiene, kjøpesentrene og da også støvsugerne som skal støvsuge de store gulvene under de store møblene.

Amerikanske vaskemaskiner er også større og mates fra toppen. Men dette, kan Miele-damen forsikre meg om, kan man få kjøpt i Europa også. Personlig vil jeg nesten tro at dette er bedre. Hele klesvasken i en omgang og mye større sjans for å blande noen klær man ikke burde.

Lik oss på Facebook