Søk i artikler

Hvordan måler man hvor mange som ser på TV?

Man kan motta TV signaler. Man kan ikke sende. Hvordan måler man da hvor mange som ser på TV til en gitt tid?

Hvor mange som ser på hva er faktisk utrolig viktig. Det er ut fra dette tallet, TV selskapene regner hvor mye reklameinntekter de skal ha.

En vanlig TV på et vanlig nett kan rett og slett ikke sende fra seg noe informasjon. Så hvordan løser man dette problemet?

Jo, man bruker en boks som er koblet til Internett til å sende informasjonen. I Norge har vi 1000 husstander med en slik boks. Systemet leveres av TNS Gallup. Den er ganske enkel. Man logger seg på den om man skal se på en kanal. Boksen registrerer hvem i husstanden som ser på, hva hun eller han ser på og hvor lenge hun eller han ser på.

Så hvem kan få boksen? Det er noen faktorer som må stemme. Husstandene skal dekke snittet av Norges husstander. Geografi, antall personer i husstanden, høyeste utdanningsnivå og kanaltilgang må stemme med TNS Gallup spesifikasjoner. Man kan heller ikke ha boksen i mer enn 5 år. 20% av brukerne av boksen blir byttet ut hvert eneste år.

Det er noen ting i boksen som gjør at den registrerer minst mulig ukorrekt data. For eksempel registrerer ikke boksen før man har sett på en kanal i mer enn 15 sekunder. Zapping teller altså ikke som titting. Man kan også se om man ikke bruker boksen riktig. Er det for eksempel ALLTID far i huset som er logget inn er dette ukorrekt data. Man får da opplæring. Hjelper ikke dette, vil man miste boksen. Er TV-en alltid på, vil dette være ukorrekt data. Det samme er det om TV-en ikke har vært påslått på 3 hele uker.

I Norge finnes det ca. 1.000.000 husstander. Det vil si at en tv boks fra TNS Gallup representerer ca. 1000 husstander eller ca. 5000 mennesker om man vil. Med andre ord, med denne boksen har man makt! Man bestemmer hva 5000 mennesker ser på tv.

Lik oss på Facebook