Søk i artikler

Hvordan lager man sprøytespissen?

Har man usannsynlig små maskiner, eller er det en annen teknikk som ligger bak?

Det å lage en sprøytespiss, eller en kanyle, er rett og slett for lite til at det blir lønnsomt å gjøre det uten å bruke et lite triks. Slik det gjøres er ganske enkelt.

Man lager først et metallrør. Dette kan gjøres på to måter man kan enten støpe en stav i metall for så å borre ut kjernen, ellers kan man rulle samme en metallplate og sveise endene. Uansett, så er poenget å ende opp med et metallrør som er stort nok til å jobbe med.

Man tar så metallrøret og varmer det opp til det blir mykt, for så å strekke det. Har du strukket en tyggis ut av munnen vet du sikkert hva som skjer. Den blir lengre, men også tynnere. Det spennende er at metallrøret blir lengre og tynnere, og samtidig beholder proposisjonene. Altså, hullet i midten vil krympe like fort som røret rundt.

Når røret er blitt så tynt at det kan brukes som en sprøytespiss, kutter man det. Vinkelen det kuttes i er nøye utregnet. Man vil kutte det på skrå, slik at man får en spiss som lettere trenger inn i huden, men man vil ikke ha kuttet for skrått, da man får en svak spiss som vil bøye seg. En for spiss sprøytespiss er heller ikke bra, da man ønsker litt føling på sprøyten når man stikker den inn i huden.

Så er det bare å rense, pakke og sende sprøytespissene av gårde til nærmeste sykehus.

Lik oss på Facebook