Søk i artikler

Hvor fort kan et virus drepe en PC?

Hva skjer om man helt blindt laster ned absolutt alt man kommer over når man surfer på nettet? Og dette helt uten noe form for beskyttelse.

Vi skulle trykke på så mye reklame vi klarte og svare JA på alle spørsmål om å laste ned luguber programvare. Hvor lenge vil en maskin som blir så herset med holde?

For å gjennomføre dette eksperimentet måtte vi starte med en fersk installasjon av Windows. Vi installerte Windows XP Professional Edition med Service Pack 2. Service Pack 2 var også den eneste form for "sikkerhet" som ble brukt under eksperimentet.

Trykk på bildene for større versjon...

Fersk Windows. Ingen programmer Installert og bare de mest nødvendige prosessene som kjører.

Så begynte surfingen.

Ikke overraskende var det ErrorSafe som først inviterte meg til å laste ned deres programvare som "fjerner" spyware. Dette er så klart bare tull.

Noen nedlastninger senere ser vi at det begynner å bygge seg opp med toolbars i toppen av Internet Explorer. Kazaa gjorde en god jobb her.

Vi takker ja til alle spørsmål om å laste ned og toolbars begynner å melde seg i toppen av IE.

Maskinen begynner nå å bli alvorlig treg.

Så klart takker vi ja til denne meldingen!

Ja, jeg ønsker selvsagt å kjøre denne exe-filen. Hvorfor ikke?

Etter disse to nedlastningene, mister vi faktisk skrivebordsbakgrunnen! Den blir erstattet med en falsk melding, og problemene begynner virkelig å melde seg for fult.

Sammen med forsvinningen av bakgrunnen, dukker det nå opp en boble i høyre hjørne HELE tiden. Den ber meg laste ned et supert program som skal fikse alle mine problemer. Vi laster så klart ned!

Dette programmet blar gjennom harddisken og finner trusler for så og slette dem. I hvert fall utgir den seg for det. I virkeligheten, spyr den ut uønskede filer med virus og annet snacks. Etter at dette programmet hadde gjort sitt begynner PC-en å bli så treg at vi har problemet med å ta skjermbilder. Så blir plutselig ctrl-alt-delete task manageren borte.

Denne meldingen kommer opp når man trykker CTRL-ALT-DEL.

Maskinen, som nå tråkker sirup, får så vidt startet Internet Explorer. Internet Explorer henger seg gang på gang etter ca. 20 sekunder. Vi prøver dermed febrilsk å få lastet ned Mozilla Firefox, for å fortsette nedlastningene.

Rett før Internet Explorer la på røret fikk vi lastet ned Firefox for å fortsette ødeleggelsene.

Etter et par finter, får vi så vidt lastet ned Firefox før maskinen får blåskjerm.

Jeg må prøve å få opp task manageren for å se hvor mye skit som kjører.

Etter en del finter får vi opp task manageren. Den oppfører seg litt merkelig, men fy så mye rart som kjører!

Med Firefox fant vi et triks for å få tilbake ctrl-alt-delete task manageren.

Nå er maskinen blitt så usannsynlig treg. Tar minst 10 minutter bare å få startet. Vi installerer et par programmer til og maskinen fryser. Vi starter på nytt, og dette er bildet som møter oss.

Vi får ikke lengre startet. Alt som vil starte opp er SearchBar. Vi kaster inn håndkledet og orker ikke prøve en runde til, på den nå så usannsynlig trege maskinen. Vi er slått. Fra fersk Windows til fullstendig krasj på 3 og en halv time... Ikke dårlig.

Vi prøvde faktisk å reparere skadene. Først med programmet SpyBot - Search and Destroy. Dette gikk ikke. SpyBot - Search and Destroy klarte ikke å kjøre i det hele tatt. Krasjet så fort vi åpnet det.

Så prøvde vi Lavasoft sitt AdAware program. Denne kjørte, og sakte men sikkert fant den 677 infiserte objekter fra 20 forskjellige spyware/virus familier.

20 Virus i løpet av tre timer er intet annet inn imponerende!

Etter AdAware hadde kjørt ferdig var problemene like store. Det var ingen forskjell faktisk. Det var sikkert en del virus som florerte som hadde mye av skylden for problemene. Men noe viruskiller program kom det ikke på tale å installere. Det gikk ikke lengre å installere noe på maskinen.

Svaret på spørsmålet er dermed at hvis man laster ned absolutt alt man kommer over av skummel programvare på nettet, vil du sannsynligvis ha en ikke-virkende-maskin i løpet av litt over 3 timer.

/p>

Er ikke Internet Explorer fin med alle toolbarene?

Oppdatering: Dagen etter får jeg denne SMS-en fra Telenor: "Dette er en melding fra Telenor. Din internettilgang er blitt endret grunnet irregulær trafikk fra ditt abonnement. Se www.online.no/abuse." Eksperimentet skapte så mye virustrafikk at Telenor rett og slett har måtte skru igjen krana. Det kaller jeg grundig infisert maskin.

Lik oss på Facebook