Søk i artikler

Einsteins relativitetsteori forklart

Det er faktisk lettere å forstå denne teorien enn man skulle tro. Vi har funnet et filmklipp som forklarer det hele relativt enkelt.

Albert Einstein skrev faktisk to relativitetsteorier: Den generelle og den spesielle. Det er den spesielle man som regel snakker om i dagligtale, og den som er forklart under. Det hele dreier seg om at alt er relativt, det kommer bare an på hvem som observerer. Vi lar videoen snakke for seg, den gir et genialt innblikk i den generelle relativitetsteorien til Albert Einstein.

Einsteins relativitetsteori forklart

Som filmen over viser, er ikke tid en konstant variabel. Tid er relativt og den kan oppleves forskjellig. En forsker ved navn Ronald L. Mallett ved University of Connecticut mener han kan utnytte denne effekten og han mener han er i ferd med å bygge verdens første tidsmaskin. Discovery Channel har laget en dokumentar om arbeidet til Ronald Mallett hvor klippet over er hentet i fra. Dokumentaren er i fem 10-minutters deler under, og kan være verdt en titt hvis du er interessert i tidsreiser, relativitetsteorien til Albert Einstein eller kvantefysikk.

 

Verdens første tidsmaskin: Del 1

 

Verdens første tidsmaskin: Del 2

 

Verdens første tidsmaskin: Del 3

 

Verdens første tidsmaskin: Del 4

 

Verdens første tidsmaskin: Del 5

Lik oss på Facebook