Søk i artikler

Hvorfor smelter hjemmelaget is fortere enn kjøpe-is?

Kjøpe-is har en tendens til å være bedre rustet mot smelting enn den man lager selv. Hvorfor?

For å få svar på dette tok vi kontakt med Diplom-is. Her fikk vi et veldig hyggelig svar fra Gerd-Marie Velde Marthinsen som vi velger å gjengi i sin helhet under:

Hei Christopher.

Takk for din henvendelse til oss vedrørende hjemmelaget is vs "kjøpe-is"

Årsaken til at man kan oppleve at hjemmelaget is smelter fortere en kjøpe-is henger nok sammen med noen av de samme faktorene som også gjør at hjemmelaget is også er langt mindre holdbar enn kjøpe-is. Iskremprodusentene benytter mer spesialiserte prosesser, prosessutsyr samt råvarevalg enn det man har anledning til hjemme. Dette for å sikre en så god som mulig kvalitet og holdbarhet ved lagring i frys.

I hjemmelaget iskrem benyttes som regel kun eggeplomme som emulgator, mens det i industrien benyttes enda mer egnede emulgatorer/stabilisatorer som sørger for holdbarhet og ordentlig god pisking av fløten til krem.

Ønsker deg en lang og varm iskremsommer!

Med vennlig hilsen 
Gerd-Marie Velde Marthinsen
Forbrukerservice
Diplom-is

Lik oss på Facebook