Søk i artikler

Hva spiser myggen?

Hva spiser myggen når den ikke suger blod av mennesker? All mygg kan vel ikke overleve på menneskeblod?

Du har sikkert, som meg, undret over hva myggen gjør når ikke vi mennesker prøver å kose oss i kveldssola. Hva i alle dager gjør mygg som bor midt i skogen? Det er da ikke mange andre kilder til blod at man klarer å brødfø alle millionene av mygg som finnes?

Svaret er at mygg ikke spiser mye blod. Myggen spiser faktisk nektar. Den bruker snabelen til å drikke nektaren ut fra blomster.

Problemet kommer når hunmyggen skal legge egg. Til dette trenger hun blant annet jern og proteiner, noe hun finner lite av i nektar. Dermed går hun ut på blodjakt. Det er naturligvis ikke bare mennesker som må tåle å bli plaget av myggen. Elg, rein og andre dyr i skogen er også en kilde til blod for myggen.

Det er altså bare hunmyggen som stikker oss mennesker, hannmyggen er en fredelig kar som holder seg til nektar.

Visste du forresten at "Mygg" er en gruppe tovingede insekter og når man snakker om mygg mener man egentlig "Stikkmygg"? Såkalte "Stankelbein" er også en mygg, men den stikker ikke mennesker.

En annen morsom ting om mygg er at de kjenner igjen hverandre på summelyden de lager når de flyr. Hver mygg har sin unike summelyd og det er slik en mygg finner kjærligheten.

Lik oss på Facebook