Søk i artikler

Høyest betalte skuespiller og skuespillerinne

Hvilken skuespiller og skuespillerinne i Hollywood har fått best betalt for en enkelt film, og hvor mye fikk dem?

20 millioner dollar var lenge den magiske grensen for de høyest betalte skuespillerne i Hollywood, men etterhvert er det flere som har brutt denne ikke minst på grunn av klausuler om andeler i filmens eventuelle brutto fortjeneste. Den som for øyeblikket ligger desidert høyet på listen over best betalte skuespillere er Keanu Reeves for han innsats i The Matrix Reloaded/The Matrix Revolutions som ble spilt inn samtidig. For innsatsen fikk han 30 millioner dollar i grunnlønn, pluss 15% av filmens fortjeneste. Tilsammen endte lønningssjekken på heftige 206 millioner dollar, nesten 1,25 milliarder norske kroner. Skal ikke se bort ifra at Keanu Reeves lo hele veien til banken.

Nå kan det jo stilles spørsmålstegn med å regne dette som en film bare fordi den ble spilt inn samtidig, men deler vi lønningen på 2 vil Keanu Reeves allikevel trone på førsteplass foran Bruce Willis sine 100 millioner dollar for Den sjette sansen (14 millioner dollar i grunnlønn pluss 14% av fortjenesten).

Kvinnene ligger et stykke unna mennene når det kommer til lønn i Hollywood. Den første kvinnen som brøt 20 millioner dollar grensen og som fortsatt gjør krav på de 3 øverste plassene på listen over best betalte skuespillerinne er Julia Roberts. Aller mest fikk hun for sin innsats i Mona Lisa Smile med 25 millioner dollar ca. 150 millioner kroner. (The Mexican og Erin Brokovich er henholdsvis nummer to og tre på listen.

Lik oss på Facebook