Søk i artikler

Om hvafor.no

Hva slags nettside er hvafor.no?

hvafor.no er en populærvitenskapelig nettside som prøver å svare på store og små spørsmål om verden rundt oss. Spørsmål som Hvor blir det av det hvite i snøen?Hvorfor har nye dekk nupper? eller Hva kommer etter en billion? Og etter det igjen? er gode eksempler på hva vi besvarer.

Siden drives primært av Christopher Conradi og Kim-Eigard Hines. Det meste av materialet på hvafor.no er tanker og ideér vi går og grubler på. Lurer du på noe som du ikke finner på hvafor.no, blir vi glade for å få innsendt spørsmålet gjennom «spør oss», så skal vi gjøre vårt ytterste for å finne ut av det. Ingen spørsmål for store, ingen spørsmål for små.

Ofte stilte spørsmål

Hjelp! Jeg har funnet en skrivefeil! Håpløs nettside! Hva gjør jeg?

Pust rolig. Livet går videre. Skrivefeil forekommer. Deal with it.

Hjelp! Jeg har funnet en faktafeil! Håpløs nettside! Hva gjør jeg?

Du har nå to muligheter:

 1. Pust rolig. Livet går videre. Faktafeil forekommer. Deal with it.
 2. Send oss en melding på det, så skal vi fikse opp feilen. Benytt gjerne følgende rettningslinjer når du kontakter oss:
  • Meldingstittel: Bør kun bruke STORE BOKSTAVER. Det bør også fremkomme av overskriften at hvafor.no og journalisten er noe-så-inn-i-granskaugen tjukke i hue. Avslutt gjerne med en lang serie utropstegn, slik: «!!!!!!!!!!!!!!!»
  • Innledning på melding: Åpne meldingen relativt likt som du skrev tittelen. Det viktige i innledningen er at du trykker hvafor.no, journalisten og verden generelt ned i gjørma. Det er ingen krav overhodet til at denne seksjonen skal inneholde noe saklig.
  • Meldingens hovedtekst: Her skal du skrive hvorfor du har rett, hvafor.no har feil og hvorfor dette betyr at vi egentlig kan legge ned hele nettsiden og flytte til Sahara uten solkrem. Kamufler dette i en slags saklig prosa med linker til Wikipedia.
  • Meldingens avslutning: Avslutt gjerne med en punchline. «Skal det være mulig?!?!», «Latterlig!» eller «Dra til helvete!» er populære, men her står du fritt til å være kreativ. Det viktige er at vi som mottar meldingen skal sitte igjen med en følelse av verdiløshet.
  • Kontaktinformasjon: Signér anonymt og legg igjen en epostadresse som ikke finnes. 

Hvordan finansieres hvafor.no?

Vi har annonser på nettsiden som genererer en ørliten slump med penger. Dette går utelukkende til å dekke kostnader ved serverleie etc. Det er nesten så vi går i null. Resten betaler vi selv.

Hvorfor gidder dere holde på med dette hvis dere ikke tjener noe på det?

Fordi det er gøy! Vi har funnet et nisjemarked av spørsmål som opptar folk, men ingen egentlig skriver om. Vi håper dette vil bidra til å gjøre folk mer nysgjerrige. Nysgjerrige mennesker driver menneskeheten fremover. Hvis vi kan være med på å skape entusiasme rundt hvordan verden fungerer, og samtidig skape noen smil på veien, har vi nådd målet.

Og, i motsetningen til hva listen over kan gi inntrykk av får vi stort sett veldig hyggelige tilbakemeldinger fra leserne våre. Det er inspirerende å komme i kontakt med andre likesinnede som ikke får sove fordi de tenker på hvorfor moden frukt blir mer vannholdig? 

Hvordan finner dere ut av spørsmål dere får?

Det er en kobinasjon av mye Googling, telefonesamtaler og eposter. Det er helt utrolig så stor spredning det er på spørsmålene vi får, og det er alltid like morsomt å ringe blindeforbundet å spørre om blinde kan ha høydeskrekk? og høre at de skrattler i bakgrunnen. Da har man i hvert fall skapt et samtaleemne til lunsjen, om ikke annet.

Lik oss på Facebook